Учениците от VII клас на нашето училище спечелиха II-ро място и почетна грамота за плакат в междуучилищното състезание „Какво знаем за наркотиците“, проведено от район „Люлин“ под патронажа на кмета г-н Милко Младенов и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
апр./2017
На 02.05 ни посети професорът от американския университет Джорджтаун – Сам Потоликио. Темата, която дискутираха с учениците от X a клас беше „Какво ме прави лидер“
май/2017

Фондация „Тротоара“ има удоволствието да обяви, че на 12 май 2017 организира специален хип-хоп концерт за учениците от 97 СУ „Братя Миладинови“ – Rhymove! – рими, движение, вдъхновение!

На 12 май фондация „Тротоара“   организира специален хип-хоп концерт за учениците от 97 СУ „Братя Миладинови“, даващ началото на онзи нелек път, по които абитуриентите ще поемат, навлизайки в света на възрастните, самостоятелните, мислещите и развиващите се личности.

Rhymove! – рими, движение, вдъхновение!

В училището ще се проведе демонстрационно шоу с байкове, скейтове и ролери, а част от учениците ще се включат, с флашмоб в специално създадена за събитието танцова форма.

На сцената ще застанат Roof Rhymez Studio, които освен, че влагат смисъл и послание в музиката, която правят, са хора, не спиращи да се движат, развиват, вдъхновяват и горят, а техният пламък заразява лесно.

Заедно с тях, сцената ще споделят и вече добре познатите ATILA &Akasha Musika – Atila ще застане зад микрофона, за да а DJ Akasha ще подгрее публиката с качествена селекция от най-добрите рап парчета.

Всички ученици ще имат възможност да се включат в отворен хип-хоп уъркшоп, в който ще могат да се докоснат до начина, по който се правят парчетата, бийтовете, как се пишат текстовете и как се записва едно парче.

Ще използваме случая да ви разкажем за нашия проект –
T.R.A.P. – МЯСТО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ И ТВОРЧЕСТВО

Повече информация за него може да откриете тук:
http://trotoara.com/cause/t-r-a-p-място-за-вдъхновение-и-творчество/