Деца от 57 детска градина гостуваха в 97 СУ. Работиха заедно с учениците от 4 клас и гледаха демонстрация на уменията им по плуване.
май/2017
На 12 май в 97 СУ се проведоха 2 важни събития – тържественото изпращане на зрелостниците от Випуск 2017 и хип-хоп концерта на фондация „Тротоара“ – Rhymove! – рими, движение, вдъхновение!
май/2017

На 11 май агенция „Митници“, отдел „Наркотици“ направиха демонстрация с кучета в двора на 97 СУ за откриване на забранени вещества. Преди това в актовата зала се проведе среща-дискусия с учениците.

По покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към СО р-н „Люлин“ на 11. 05. 2017 г. в актовата зала на 97. СУ “Братя Миладинови” се проведе кампания с цел информиране на учениците за различните видове наркотици и как могат да се предпазят от тях. Инициативата “Наркотиците убиват” се организира за втори път в район “Люлин” и предизвика огромен интерес сред ученици, учители, гости и родители. Тя е организирана от д-р Юлия Николова, член на ОС към МОН със съдействие на екип от „Митница Аерогара София“.

     Събитието се проведе в две части. Първата включи презентация и дискусия, водена от г-н Стефан Бакалов – началник отдел “Борба с наркотрафика“ и беше представена пред ученици от 5 до 12 клас. Втората част се проведе на открито и включи демонстрации на самозащита и откриване на наркотици с помощта на специално обучено куче.