Посрещнахме Баба Марта с поздрав от фолклорен ансамбъл „Люлин“!
мар./2018
Училищното настоятелство на 97 СУ спечели проект по програма VIVACOM Регионален грант!
мар./2018

За първи път в нашето училище се проведе състезанието Bulgarian National English Spelling Bee.

Българската национална английска правописна асоциация е организирана от Фондация CORPluS с подкрепата на Фондация Америка за България.

A Spell Bee е традиционен американски конкурс, в който състезателите изписват английска дума на глас и се елиминират, тези които  изписват грешно думата. Конкурсът е проведен за пръв път в Съединените щати през 1925 г. и оттогава е нараснал в популярност. Освен в САЩ, конкурсите за правопис се провеждат в много други страни по света и са адаптирани и приложени като доказан и ефективен инструмент за преподаване на английски език.

През 2017 г. повече от 6600 ученици от цяла България участваха в 7-та Годишна Българска Национална Английска Правописна Пчела. Конкурсът се проведе на три последователни етапа и състезателите са ученици на възраст от 8 до 14 години от 304 различни училища в цялата страна. Победителите в училищните състезания се насочиха към втория регионален етап, който се проведе в 10 региона.

Участниците в училищния кръг на 97 СУ бяха около 30 ученици от 5 до 8 клас. Състезанието беше много оспорвано. До финала достигнаха Владимир Въловски от 6а клас и Анна Стоянова от 6в клас.

На първо място  се класира Владимир Въловски от 6а клас. Браво!!!