За първи път в нашето училище се проведе състезанието Bulgarian National English Spelling Bee.
мар./2018
Празник на буквите в 97 СУ на 15 март 2018г /четвъртък/ от 14:00 часа в Актовата зала.
мар./2018

Училищното настоятелство на 97 СУ спечели проект по програма VIVACOM Регионален грант!

На  1 март 2018 г., на специално събитие в A Hub, София бяха обявени 13-те проекта, които печелят финансиране в третото издание на VIVACOM Регионален грант. С програмата VIVACOM подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Инициативата се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

В третото издание на VIVACOM Регионален грант кандидатстваха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната като 59 от тях са посветени на общности в села. Над 200 от проектите са на юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, 80 на читалища, а 26 от училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Най-много са предложенията от областите София град, Пловдив, Варна, Бургас, Враца, Хасково и Стара Загора.

 

Сред отличените проекти единственото училище е 97 СУ „Братя Миладинови“ за   проект Заедно да подготвим децата за бъдещето, където  ще  среща децата от 2-ри 3-ти и 4-ти клас на училището със специалисти от различни професии. Децата ще имат възможност да излизат извън училище и да се запознаят на терен със спецификата на различни професии.