Фестивал на корейската култура направиха нашите ученици пред посланика на Южна Корея в България

11.12.2023
снимка на Фестивал на корейската култура направиха нашите ученици пред посланика на Южна Корея в България
Невероятен фестивал на корейската култура направиха нашите ученици пред посланика на Южна Корея в България Н.Пр. д-р Бе Джонгин.

Уникалната презентация на Катрин, Йоана и Валя от XIв клас и техния ръководител Боян Кацаров ни потопи в Южна Корея с нейната фантастична култура, страна, в която съвременните технологии и древните източни традиции хармонично се съчетават.

Театралната ни школа пресъздаде корейска притча за силата на истината. Професионални музиканти изпълниха автентична корейска музика. Децата от групата по корейски език четоха корейска поезия и представиха традиционни ястия от корейската кухня.

Разбира се, във фестивала бяха включени и k-pop танци, изпълнени от победителите в конкурса „Корея в сърцето ми“. Вълнуващо беше участието на Крис и Светльо от Toxic, които след 5 години отново танцуваха на училищната сцена. 

Н.Пр. д-р Бе Джонгин награди учениците, които журито отличи в конкурсите за рисунка, презентация и k-pop танци с водещо мото „Корея в сърцето ми“ и направи подаръци на всички участници във фестивала.   

Благодарение на Тити от Xв и Велизар от XIа озвучаването беше безупречно, благодарим и на Кристиян Петров и Деян от VIIIа, които се погрижиха да направят видео и снимки от събитието.